Wat doen wij: Scholing

NT2-docentenopleiding

Taalbureau Olijhoek & Valk biedt een eigen NT2-docentenopleiding. We starten in september, bij voldoende aanmeldingen, een dinsdag- en een zaterdaggroep. Wil je meer weten? Lees dan hier onze folder. Daarin vind je bij ‘Toelating, inschrijving en intakegesprek’ een link om je in te schrijven.

Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Begeleiding bij de EVC-procedure

Gaat u aan de slag met uw portfolio van de EVC-procedure van de BVNT2 (‘het assessment’) en wilt u zich voorbereiden op het assessmentgesprek? Dan kunnen we u daarbij helpen. In overleg met u stellen we een persoonlijk begeleidingsplan op waarin we uw begeleidingswensen en leerdoelen centraal stellen. We voeren een aantal gesprekken bij de verschillende competenties en krijgen op die manier helder hoe u die competenties concreet kunt bewijzen. We geven feedback op een aantal bewijzen en STARRs, we oefenen een aantal mogelijke assessmentvragen en daardoor gaat u goed voorbereid het assessmentgesprek in. We bieden deze begeleiding zowel bij ons op kantoor als telefonisch. Het kan zijn dat er al schrijvend aan uw portfolio een hiaat in uw kennis of vaardigheden zichtbaar wordt. We kunnen u dan tips geven voor literatuur en/of scholing.

Ook geven wij in opdracht van de BV NT2 maar ook zelfstandig begeleidingstrajecten aan docenten die het portfolio Competent Docent NT2 willen invullen, en zijn we veldassessor tijdens assessmentgesprekken bij de Hogeschool van Amsterdam.

Wilt u of uw team begeleid worden en een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Workshops en trainingen

U bent als taaldocent, vakdocent of vrijwilliger op zoek naar een training om uw deskundigheid te bevorderen. U kunt daarbij denken aan trainingen
– bij de vaardigheden lezen, luisteren, spreken, schrijven;
– bij onderwerpen als grammatica, uitspraak en woordenschat;
– over didactiek in het algemeen (activerende werkvormen, differentiëren in homogene/heterogene groepen, feedback geven, praktijkgericht leren, interculturele communicatie en motiveren).

We geven de scholing (over deze of andere onderwerpen) bij u op locatie of desgewenst bij ons op kantoor. Kortom: loopt u – of lopen uw docenten – in het onderwijs ergens tegenaan en weet u niet goed hoe u dit moet oplossen? Schakel ons dan in voor een training op maat.

Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvend gesprek contact met ons op.
Wij zijn graag uw partner in taal!

Maatwerk

We geven scholing, workshops en trainingen over veel verschillende onderwerpen. Ook komen we graag langs om lessen van uw docententeam te observeren. We kunnen u vervolgens advies geven over waar ontwikkelmogelijkheden zitten. Of loopt u – of lopen uw docenten – in het onderwijs ergens tegenaan en weet u niet goed hoe u dit moet oplossen? Schakel ons dan in voor advies of een training op maat.

Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvend gesprek contact met ons op.
Wij zijn graag uw partner in taal!