Over ons

Taalbureau Olijhoek & Valk is in 2015 opgezet door Vita Olijhoek en Anja Valk.

Vita is taalwetenschapper. Ze is docent NT2 en heeft ook ruime ervaring als onderwijscoördinator, opleider en projectleider. Anja is niet alleen taalwetenschapper maar ook onderwijskundige. Ze heeft verschillende functies bekleed binnen haar loopbaan, zoals docent, opleider op pabo’s, onderzoeker en assessor.

We zijn auteur van verschillende boeken: Actief met Taal (2010), Taalprikkels (2015), Actief met Taal in de zaakvakken (2016), NT2-Cahier Differentiëren (2017), Praktisch didactisch (2018) en de NT2-leergang KlasNL – Nederlands leren naar A1 (2020).

Wat we leuk vinden aan ons werk is dat we uit het hele land veel verschillende vragen en opdrachten krijgen. U kunt denken aan scholingen (workshops, webinars, begeleidingstrajecten), taaltrainingen of het ontwikkelen van (les)materiaal. Ook zijn we veldassessor bij de Hogeschool van Amsterdam, waar we via een EVC-procedure samen met een assessor van de HvA bepalen of iemand op basis van een portfolio en een gesprek ‘bekwaam NT2-docent’ bevonden kan worden. Wat we ook doen: in alle gevallen gaan we samen met de opdrachtgever op zoek naar de kern van de vraag. Die vertalen we in een cursus, workshop of project waardoor elke activiteit iets unieks heeft. En dat maakt dat we elke dag met veel plezier naar ons werk gaan.